Vind personeel voor je bedrijf

3 min read

Als je een eigen bedrijf hebt, is de kans groot dat er een bepaald punt komt waarbij je personeel nodig hebt. Indien dit het geval is, is het natuurlijk uitermate belangrijk om te zorgen voor goed personeel. Op die manier voorkom je dat er grote fouten gemaakt worden binnen je bedrijf en weet je zeker dat je op al het personeel kunt bouwen. Dat is wel zo prettig als je zelf niet de hele dag bezig wilt zijn met het controleren van anderen. Er zijn wel een aantal zaken waaraan je moet denken als je op zoek gaat naar personeel.

Wat voor soort contract bied je aan?

Het is van belang om goed na te denken over de praktische zaken die komen kijken bij het aannemen van personeel. Zo is het bijvoorbeeld handig om je eerst eens af te vragen op wat voor soort contract je mensen wilt aannemen. Niet alle bedrijven kiezen er namelijk voor om met vast personeel te werken. Dit kan verschillende redenen hebben. Zo zijn er bedrijven die de ene maand meer werk te doen hebben dan de andere maand. Dat is een goede reden om mensen geen vast aantal uren te beloven. 

Daarnaast is het voordeel van een nul-urencontract het feit dat je mensen niet meer in kunt plannen wanneer je niet tevreden bent. Voor sommige bedrijven is dit een reden om nieuwe werknemers in het begin een nul-urencontract te geven. Zo kunnen zij eerst eens afwachten of deze mensen hun werk naar behoren doen en wanneer dit het geval is, krijgen zij een vast contract. Dit is voor een werknemer in sommige gevallen ook fijn. Als diegene nog niet zeker weet of dit werk wel geschikt is voor hem of haar, kan dit een mooie manier zijn om kennis te maken met de manier van werken van jouw bedrijf. 

Voor welke functie heb je personeel nodig?

Als je zoekt naar nieuw personeel, is het wel van belang dat je weet welke functie geschikt is voor dit personeel. Zo is moet je bijvoorbeeld precies weten wat de functie van storingsmonteur inhoudt voordat je een advertentie online zet waarin je vraagt naar mensen die deze functie kunnen uitoefenen. Het is dan van belang dat je goed nadenkt over welke functies noodzakelijk zijn bij jouw bedrijf. Vooral voor mensen met een eigen bedrijf die nog niet zo lang bezig zijn is dit een goed idee. Dat komt doordat je in het begin van je eigen onderneming extra voorzichtig met je geld moet omgaan om ervoor te zorgen dat je goede reserves opbouwt voor in de toekomst. 

Neem alleen mensen aan als je echt denkt dat ze van waarde zijn

Er zijn bedrijven die veel mensen in dienst hebben die eigenlijk niet helemaal geschikt zijn voor hun baan. Dit is erg vervelend en moet natuurlijk voorkomen worden. Daarom is het slim om erg kritisch te kijken naar de mensen die zich aanmelden voor een vacature. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een technicus, is het slim om op technicus.nl te kijken zodat je zeker weet dat je een vakman aanneemt.