Met deze tips heb jij de perfecte buitenkeuken

3 min read

Een van de beste dingen die je kan doen in de zomer is lekker buiten koken. Als je daar een gewoonte van wil maken, dan is het investeren in een buitenkeuken een goed idee. Er zijn natuurlijk wel een paar dingen waar je dan goed op moet letten, want buiten koken brengt wel een paar extra uitdagingen met zich mee ten opzichte van gewoon lekker binnen koken. Het is echter geen raketwetenschap en met een paar tips ben je al een heel eind op weg met het opzetten van een mooie buitenkeuken waar je van kan genieten. We zullen je wat tips geven over het benodigde kookgerei, het creëren van een mooie sfeer, opbergruimtes en vuur management.

Het kookgerei

Een van de dingen waar je zeker voor wilt zorgen is een goede pannenset, zeker als je van plan bent deze ook buiten in de keuken te bewaren. Zorg altijd dat je een roestvrije pan hebt. Demeyere pannen zijn bijvoorbeeld roestvrij staal dus deze zullen het goed volhouden tegen de elementen. Natuurlijk is een goede barbeque van levensbelang. Zeker als je voor een goede barbecue gaat waarbij je verwacht veel te gaan grillen is een barbeque zoals een big green egg large een goede keuze, want daar zit een goede kap op waardoor het eten altijd goed beschermd is tegen ongedierte en dergelijke. Zorg er altijd voor dat de barbeque een goede afdekking heeft.

Zorg voor mooie sfeerverlichting

Zeker op een mooie zomeravond kan sfeerverlichting de sfeer helemaal naar het volgende niveau brengen. Dat hoeft ook geen drol te kosten. Als het echt op budget moet trek je desnoods gewoon de kerstlampjes voor de kerstboom uit de kast. Of als je meer van vuur houdt, kan je ook al klaar zijn met wat waxine lichtjes. Zorg er in ieder geval voor dat als je voor vuur gaat dat je de boel natuurlijk wel veilig houdt. Maar over het algemeen wil je ervoor zorgen dat zowel de keuken, als de eettafel, en de omheining goed verlicht zijn.

Let goed op je opbergruimte

Wanneer je een keuken buiten zet, moet je goed letten op je opbergruimtes. Het wordt dan namelijk ook makkelijker voor ongedierte om daar bij te komen. Over het algemeen is het ook het beste om het eten alsnog in het huis te bewaren, alhoewel er ook goede vrieskisten en koelkasten bestaan voor buiten. Deze kunnen echter wel snel in prijs oplopen. Dus als je wil besparen, bewaar je het eten gewoon in de normale koelkast en neem je het mee naar buiten als het tijd is om te gaan koken.

Let goed op de vuur veiligheid

Wellicht dat het nog de oergenen in ons zijn, maar vuur maakt een bijeenkomsten over het algemeen een stuk gezelliger. Dit is uiteraard al lang bekend met kampvuren. Maar de eerder genoemde kaarsen zijn een leuke optie. Let dan altijd wel goed op dat je het vuur niet ineens in een brandgevaar verandert. Niets doet zo af aan een avond als een bezoek van de brandweer en de buren stellen het ook nooit op prijs. Zorg ook altijd dat er een brandblusser paraat staat bij de buitenkeuken in geval van nood.