Kantoorpand met plat dak? Breng dakramen aan

2 min read
Platdakramen

Wanneer je als bedrijfsleider eigenaar of huurder bent van een kantoorpand, dan is het waarschijnlijk een hoge prioriteit van je om dit pand zo aangenaam mogelijk te maken om in te werken. Goede werkomstandigheden leiden namelijk tot meer tevredenheid bij werknemers en dat vertaalt zich vervolgens weer tot goede prestaties en meer loyaliteit. Afijn, als je over een pand beschikt met een plat dak en je bent eigenlijk niet helemaal tevreden over de lichtinval, dan zou het laten aanbrengen van platdakramen weleens een heel zinvolle ingreep kunnen zijn. Qua lichtinval win je hiermee sowieso enorm. Als je vervolgens ook nog op de hieronder beschreven aspect let, dan haal je er echt het maximale uit.

Een openbaar dakraam

Iedereen die veel kantoorervaring heeft weet dat het in kantoorpanden soms opvallend warm kan zijn. Mocht het gebouw dan ook nog over dakramen beschikken, dan kan dat op warme, zonnige dagen zelfs extra gelden. Om die reden is het raadzaam voor dakramen te kiezen die je van binnenuit kunt openen. Zo verschaf je jezelf tenminste de mogelijkheid om extra te ventileren en de lucht te verversen. Het binnenklimaat blijft op die manier zo optimaal mogelijk.

Platdakramen

Denk aan het belang van inbraakbestendigheid

Of het nu om een kantoor of een woning gaat, je wilt natuurlijk niet dat er bij jou wordt ingebroken. Helaas maakt een dakraam je pand wel iets inbraakgevoeliger. Het is dan ook zaak een dakraam te kiezen waarbij veel aandacht is besteed aan manieren om de kans op inbraak zo klein mogelijk te maken.