Hoed van stro 

2 min read

Een stro hoed of een rieten hoed wordt al honderden jaren gedragen. Dit materiaal is natuurlijk heel makkelijk te verkrijgen, en je kunt het eenvoudig in allerlei vormen vlechten. Een rieten hoedje met een brede rand biedt veel bescherming tegen de zon. Natuurlijk hebben we tegenwoordig ook zonnebrandcrème, maar honderden jaren geleden was een goede hoed de enige optie voor zonbescherming! 

In warme landen worden rieten hoeden veel gedragen tijdens werk wat buiten in de zon verricht wordt. Hoeden gemaakt van riet zijn erg luchtig, ideaal voor hete klimaten dus. Riet is daarnaast ook een vrij goedkope grondstof. Het is dan ook normaal om voor ieder lid van de familie een eigen rieten hoedje te hebben!  

Bescherming in stijl 

Beschermd zijn tegen de zon doe je natuurlijk het liefst in stijl. Rieten hoeden zijn in veel modellen verkrijgbaar. Een lichte kleur en brede rand zijn ideaal voor als je op vakantie gaat naar een zonnig en warm land.  

Rieten hoeden kun je ook leuk versieren door een gekleurde band aan te brengen. Je kunt zo bij elke outfit wel een leuke hoed vinden. Als je meer van de felle kleuren bent, zijn strohoeden natuurlijk ook in rood of blauw verkrijgbaar. Wil je een hoed die bij vrijwel je hele garderobe past, maar houd je niet van beige of wit? Een zwarte strohoed kan natuurlijk ook! Zwart is misschien niet de kleur waar je aan denkt bij een zonnehoed voor in de zomer. Als je snel last krijgt van een warm hoofd zal dit wellicht ook niet de beste keuze zijn voor jou. Toch is riet een ademend en licht materiaal, dus het blijft het overwegen waard! 

Minimale bescherming 

Zorg dus voor een goede hoed als je naar een zonnig land gaat. Riet is een veelzijdig materiaal en voor iedereen is een hoed te vinden. Maar vergeet natuurlijk ook je zonnebrand niet te smeren. Zo ben je veilig op weg!