Het afscheid van je dierbare bijzonder maken

2 min read

Als een dierbare overlijdt weet je soms even niet meer wat je moet doen. Op zo een moment staat de wereld helemaal stil. Dat de wereld op zijn kop staat maakt ook dat jullie als nabestaanden ineens worden geconfronteerd met een (plots) overlijden. Soms wordt een overlijden verwacht na bijvoorbeeld een lang ziekte bed maar toch blijft het ergens ook plotseling voelen. Het is een fijne keuze om voor uitvaartbegeleiding bij uitvaart Hengelo te kiezen om jullie tijdens het hele proces te begeleiden. Je kunt een oriënterend gesprek voeren als iemand verwacht komt te overlijden. Er wordt dan samen gekeken wat er allemaal moet worden geregeld en de uitvaart moet worden vormgegeven via uitvaart Hengelo.

Uitvaart inspiratie opdoen

Het is fijn als een uitvaart een mooie herinnering is aan de hand van het leven van de overleden persoon. Samen met de uitvaartbegeleider van uitvaart Hengelo kun je naar wens de uitvaart in gaan delen. Het hoeft niet allemaal zwart, grauw, grijs en somber te zijn. In plaats om te treuren over het overlijden kun je ook het leven vieren. Zo kun je de favoriete muziek van de dierbare laten afspelen op de begrafenis en een feestje houden. Een jong persoon bijvoorbeeld die veel van uitgaan hield kun je vieren met drankjes en hapjes. Op deze manier richten jullie op de mooie herinneringen in plaats van de dood. Ook kun je de kist beschilderen of beplakken met mooie objecten die aan de persoon doen herinneren of een versierde begrafenis auto en een high tea in plaats van een plak cake en koffie organiseren.

Uitvaart Hengelo en plannen

Via uitvaart Hengelo helpt de uitvaartbegeleidster met het plannen. Maar ook krijgen jullie hulp en ondersteuning na de uitvaart. Zo zijn er gesprekken mogelijk met de visie hoe jullie op de uitvaart terugkijken. Je kunt hierbij je emoties delen. De uitvaartbegeleidster zal steun en hulp bieden waar nodig. Ook kunnen jullie hulp krijgen met opzeggingen van abonnementen en het regelen van financiële aspecten van de overleden persoon. Er is altijd een gratis inloopspreekuur mogelijk voor informatie.