Efficient wonen met een tiny house

Als we het hebben over besparing van grondstoffen, dan is een tiny house niet alleen uiterst efficiënt om te bouwen maar ook om te bewonen.Tiny houses scoren dus zeker punten op het gebied van aanschaf- en onderhoudskosten. Met de juiste technologie voor de opwekking van elektriciteit en warmte kunt je je eigen bijdrage leveren aan de omschakeling naar duurzame energie.

Minder ruimte voor de onnodige

Als je in een kleine ruimte woont, krijg je automatisch (na een leerfase) minder troep. Dit en kleinere of minder kamers zorgen ervoor dat wanorde geen kans krijgt. Er zijn immers nauwelijks hoeken die als opslagruimte kunnen worden misbruikt. Of om de woorden van Leonardo da Vinci te gebruiken:

“Small rooms or dwellings discipline the mind, large ones weaken it.” 

Multifunctionele meubels

Hoewel er minder ruimte is voor meubels in een Tiny House, kan iedereen dankzij multifunctionele meubels zijn of haar tiny house omtoveren tot een echte oase van welzijn. De vloer kan bijvoorbeeld worden gebruikt als opslagruimte, waarbij speelgoed of seizoensgebonden kleding onder de vloer kleppen verdwijnt. Meubilair dat transformeert of meer dan één functie heeft, zie je ook steeds vaker bij winkels als IKEA voorbij komen.