Een SQL server installeren: Hoe doe je dat?

3 min read

Een Microsoft SQL server is een database management systeem dat je relationele ondersteuning geeft op je elektronische apparaat. De SQL server helpt je bij verschillende zaken op je laptop. Zo ondersteunt het onder andere transactie werkingen, business intelligence en analytische toepassingen. Dit is voornamelijk bedoeld voor in de zakelijke IT omgeving. Het gebruiken van deze server is ook mogelijk voor particulieren, maar vaak een stuk minder rendabel dan als ondernemingen hier gebruik van maken. 

Wat is een SQL server?

Een sql server is een server die staat voor Structured Query Language. De Engelse benaming van dit begrip staat voor een programma dat is ontworpen voor specifieke databases. Deze SQL server is dan ook bedoeld voor bedrijven die grote hoeveelheden informatie moeten versturen en opslaan. Als ondernemer is het beveiligen van informatie erg belangrijk. Het uitkomen van informatie kan voor zowel je klanten als je onderneming grote gevolgen hebben. Je kunt met een SQL server een hoop verschillende dingen. Daarnaast zijn er ook meerdere varianten waar je gebruik van kunt maken. Zo heb je SQL servers van enkele jaren geleden, maar ook gloednieuwe servers. Verder heb je ook nog servers die voor andere, of extra functies zijn ontworpen. 

Het installeren van een SQL server

Een Microsoft SQL server is voor veel verschillende gebieden in de markt erg voordelig. De meest voor de hand liggende functie is dat de database wordt gebruikt om informatie op te slaan en te beveiligen. Ook is het ordenen en sorteren van de informatie iets wat je als ondernemer erg goed kunt gebruiken. Zeker ondernemingen die over persoonlijke gegevens, creditcard gegevens en vertrouwelijke informatie beheren van klanten is een SQL server eigenlijk niet weg te denken.  Het systeem zorgt er daarnaast ook voor dat gegevens binnen verschillende afdelingen delen een stuk makkelijk wordt. 

Voordat je met de download zal kunnen beginnen is het belangrijk dat je de server aanschaft. Als je dit hebt gedaan zul je de SQL server eerst moeten doornemen. Vervolgens zul je naar instellingen moeten gaan en via TransIP de server moeten installeren. Als dit is gebeurd dan is het nodig om de licentievoorwaarden te controleren en deze te accepteren. Er zijn verschillende instellingen waar je uit kunt kiezen. Niet iedere onderneming heeft namelijk dezelfde functies nodig. Het is dan ook belangrijk om hier goed op te letten bij het installeren. 

Verschillende TXT records

Zowel particulieren als ondernemers maken gebruiken van een variatie aan programma’s. Tegenwoordig is het gebruik van elektrische apparaten niet meer weg te denken uit de hedendaagse maatschappij. Om de werking van deze apparaten te optimaliseren worden er onder andere TXT records gebruikt. Zo heb je onder andere de dkim record en spf record die je ondersteunen. Zo helpen deze programma’s je bijvoorbeeld bij het filteren van je mail. Op deze manier kan er via een domein worden gecontroleerd welke mails je moet beantwoorden en welke er eigenlijk in je spam kunnen belanden. Dit gebeurt zowel met binnenkomende als uitgaande mailtjes. Dit geeft je veel meer overzicht in je mailbox.

More Stories