3 opties voor milieuvriendelijke aanpassingen in je woning

2 min read

Verbouwingen aan je woning kunnen intimiderend zijn. Desondanks is het belangrijk om periodiek onderhoud te plegen zodat je woning zo lang mogelijk in goede staat verkeerd. Door nieuwe technieken en innovatie kan je door middel van een verbouwing bovendien je leefplezier een boost geven. Daarnaast kan het ook zijn dat een verandering in wetgeving je verplicht om een aanpassing aan je huis te doen. Zo moeten we allemaal ons steentje bijdragen om ons energieverbruik te verlagen om zo onze invloed op het milieu te beperken. In dit artikel bespreken we enkele milieu verbeterende aanpassingen.

Een warmte terug win systeem

Een van de nieuwste manieren om energieverspilling tegen te gaan is door gebruik te maken van een zogenaamd warmte terug win systeem, ook wel wtw unit genoemd. Dit systeem zorgt er voor dat de warme uit de lucht, die bijvoorbeeld wordt verplaatst door een badkamerventilator, niet verloren gaat maar bewaard wordt in het systeem. Hiermee gaat de energie die gebruikt wordt om warmte te genereren niet verloren wanneer de warme lucht het huis verlaat en kan deze hergebruikt worden.

Vloerisolatie

Een andere populaire manier om warmte binnen te houden is met vloerisolatie. De meeste woning ouder dan 10 tot 20 jaar oud maken nog geen gebruik van de beste isolatiematerialen. Hierdoor lekt warmte via de grond het huis uit en moet er nieuwe energie gebruikt worden om deze warmte op te wekken.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen wordt zonne energie omgezet in elektriciteit welke weer gebruikt kan worden in het huis houden. Op zonnige dagen dekken de panelen de volledige energiebehoefte van een huishouden waardoor er geen aanspraak op vervuilende methoden van energieproductie gebruik hoeft worden gemaakt.